PODJETJE

SAPU je kreativna skupnost iz Indonezijskega mesta Salatiga v centralni Javi. Sestavlja jo skupina kreativnih oblikovalcev, umetnikov, obrtnikov in ljudi, ki se ukvarjajo z reciklažo. Podjetje je združeno v spoštovanju naravnega okolja. S tem namenom in željo spreminjajo nezaželene, že porabljene materiale v nakit in modne dodatke. Uporaba notranjih zračnic, plastenk, revij, pnevmatik,… omogoča izdelavo izdelkov z nešteto možnostmi, ki bi jih drugače lahko imeli za odpadke.

V podjetju SAPU želijo, da bi ljudje živeli bolj okolju prijazno in da bi spremenili odnos do vseh, ki pridejo v stik z njihovimi produkti. Z nakupom njihovih izdelkov v naši trgovini pripomorete k čistejšemu okolju, prav tako gre zaslužek zaposlenim v podjetju in ne velikim koorporacijam ter posrednikom.

FILOZOFIJA

Ime prihaja iz Indonezijske besede “sapu” – metla, ki jo ljudje na Javi uporabljajo za čiščenje ulic, dvorišč in parkov. “SAPU” je narejena iz kokosovih paličic, ki so zvezane skupaj. Je zelo učinkovito in močno orodje. Ena sama paličica se ne mora imenovati ‘sapu’ in same ne deluje kot orodje. Ista filozofija je uporabljena tudi v podjetju: začeti, razvijati in vzdrževati podjetje s sodelovanjem. SKUPAJ LAHKO NAPRAVIMO RAZLIKO.

UPORABLJENI MATERIALI

Share This